Over  Cultuurbos en over film

Over Cultuurbos en over film

Na lang denken (over wat te doen met de site, het ontwerp, technische zaken) is eindelijk zover Cultuurbos heeft een nieuwe website. Cultuurbos wil mensen leren kijken. We leren immers allemaal lezen maar hoewel we overstelpt worden met beelden, wordt er maar weinig aandacht besteed aan hoe we die beelden (kunnen) interpreteren. Op het eerste gezicht lijken we dat misschien ook niet nodig te hebben, maar het is de overtuiging van Cultuurbos dat ons leven rijker wordt als we bewuster omgaan met de beelden om ons heen.

Binnen de nieuwe opzet van de Cultuurbos website is “Film” in eerste instantie de centrale rubriek. Dit is niet verwonderlijk aangezien Nancy zich tijdens haar studies uitgebreid met film bezighield. Nu is film natuurlijk een ruim onderwerp.  We zullen dan ook aan verschillende aspecten van dit medium aandacht besteden.  Zo is er aandacht voor nieuwe releases (via de “Filmtips”, festivals en  weetjes rond film. Maar we willen wel voorkomen dat CB de zoveelste recensie site wordt. Daarom ligt de nadruk op achtergrondinformatie bij film.  Er komt bijvoorbeeld een blogserie over filmgeschiedenis  en we hebben aandacht voor belangrijke (oudere) films. Om onze lezers te helpen anders naar film te kijken, komt er ook een serie over filmische aspecten zoals cinematografie en narratologie.